2. ΤΑ ΠΟΛΙΚΑ ΑΝΤΙΘΕΤΑ

Θα πρέπει να θυμάστε ότι - από τη σκοπιά της τελικής ανάπτυξης των δώδεκα ζωδιακών δυναμικοτήτων - τα δώδεκα αντίθετα θα πρέπει να γίνουν τα μικτά έξι κι αυτό προκαλείται με τη συγχώνευση στη συνείδηση των πολικών αντιθέτων. Σταματήστε και αναλογιστείτε αυτή τη διατύπωση. Από την άποψη της ανθρώπινης λογικής τα αντίθετα παραμένουν αιώνια τέτοια, αλλά για το μυημένο που λειτουργεί η ενόρασή του, αυτά δεν αποτελούν παρά έξι μεγάλες δυναμικότητες, επειδή έχει αποκτήσει την "ελευθερία των δύο", όπως αποκαλείται μερικές φορές .


Για παράδειγμα, το άτομο που είναι Λέοντας και διαθέτει συνείδηση μυημένου, διατηρεί τόσο την ατομικότητα που αναπτύχθηκε στο Λέοντα όσο και την οικουμενικότητα του Υδροχόου. Μπορεί να λειτουργήσει, αν το επιλέξει, σαν πλήρως αυτεξούσιο άτομο, κι όμως την ίδια στιγμή διαθέτει μια πλήρως αφυπνισμένη οικουμενική επίγνωση. Μπορούμε να πούμε το ίδιο ως προς την εξισορροπημένη δραστηριότητα και την επακόλουθη συγχώνευση σε όλα τα ζώδια. Αυτή η ανάλυση αποτελεί από μόνη της ένα ενδιαφέρον και εκτεταμένο πεδίο εικασιών.
Εσωτερική Αστρολογία, σ. 347-348


Στο σημείο αυτό θα υποδείκνυα ότι κατά τη μελέτη κάποιου ζωδίου συνετό θα είναι να μελετάτε ταυτόχρονα και το αντίθετο ζώδιο ή ζώδιο της ολοκλήρωσης.
Εσωτερική Αστρολογία, σ. 339


Θα ήταν....ενδιαφέρον να γίνει μια ανάλυση εκείνων των ιδιαίτερων ενσαρκώσεων και των ωροσκοπίων τους, στις οποίες και τα δυο πολικά αντίθετα εμφανίζονται σε συσχέτιση το ένα με το άλλο - το ένα στο σημείο του ήλιου και το άλλο στον ωροσκόπο, γιατί αυτές οι ζωές συνήθως εκφράζουν κάποιο βαθμό εξισορρόπησης ή ολοκλήρωσης. Σε καμιά περίπτωση δεν είναι αρνητικές ζωές, ούτε τους λείπει η κατεύθυνση, η αποτελεσματικότητα ή ο σκοπός. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα πάνω στο Σταθερό Σταυρό των Ουρανών.
Εσωτερική Αστρολογία, σ. 183-184


......Δεν πρέπει ποτέ να ξεχνιέται ότι όπου σχετίζονται τα ζεύγη των αντιθέτων κερδίζουν και ωφελούν το ένα το άλλο, γιατί υπάρχει μια άμεση γραμμή δύναμης και επαφής ανάμεσα στα δυο. Αυτό είναι ένα γεγονός που σπάνια αναγνωρίζεται.
Εσωτερική Αστρολογία, σ. 209


Αστερισμοί και Πολικά Αντίθετα:

                        Κριός........................….Ζυγός
                        Ταύρος...........................Σκορπιός
                        Δίδυμοι..........................Τοξότης
                        Καρκίνος.......................Αιγόκερως
                        Λέων..........................…Υδροχόος
                        Παρθένος.......................Ιχθείς




    (Τα αναφερόμενα βιβλία είναι της Αλίκη Μπέιλη)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου