Η ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ



Πολύ συχνά ακούγεται η δήλωση ότι η αστρολογία είναι μια ακριβής επιστήμη, αλλά αυτό απέχει πολύ από το να είναι σωστό, παρά τους πολλούς μαθηματικούς υπολογισμούς. Αρκετά περίεργα η αστρολογία στηρίζεται πάνω σε μια πλάνη, εφόσον, όπως καλά γνωρίζετε, ο ζωδιακός δεν είναι παρά το φανταστικό μονοπάτι του ηλίου στην ουράνια σφαίρα κι αυτό όπως φαίνεται από τη σκοπιά του εντελώς ασήμαντου πλανήτη μας. Ο ήλιος δε βρίσκεται, όπως λέγεται, σε κανένα σημείο του ζωδιακού. Απλώς έτσι μας φαίνεται καθώς περνά ανάμεσα στη μικρή μας σφαίρα, τη Γη, και στους αστερισμούς σε οποιαδήποτε χρονική περίοδο ή εποχή.
Εσωτερική Αστρολογία, σ. 4


Ο ήλιος απέχει στην πραγματικότητα πολλές μοίρες στο μεγάλο κύκλο του ουρανού από το σημείο που αναφέρεται ότι βρίσκεται, σχετικά με ό,τι αφορά το μεγαλύτερο ζωδιακό….Θα πρέπει ωστόσο να λαμβάνεται υπόψη (πράγμα που σπάνια γίνεται) ότι τώρα ο μήνας και το ζώδιο δεν συμπίπτουν καθόλου. Ο ήλιος στην πραγματικότητα δεν βρίσκεται στο Λέοντα, λόγου χάρη, κατά το μήνα Αύγουστο. Η σωστή ερμηνεία συνεπώς ενός ωροσκοπίου είναι σε μεγάλο βαθμό ψυχομετρική και εξαρτάται από τη μορφή-σκέψη του αστερισμού που έχει δομηθεί για αιώνες τώρα από τους αστρολόγους.
Πραγματεία επί της Λευκής Μαγείας, σ.  436-437


Στην αρχαιότητα πίστευαν ότι η γη αποτελούσε το κέντρο του ηλιακού συστήματος και ότι γύρω της περιστρεφόταν ο ήλιος και όλοι οι άλλοι πλανήτες. Αυτό συνιστούσε αυτό αντιλαμβανόταν η εξωτερική γνώση, αλλά όχι και η εσωτερική κατανόηση. Αργότερα, όταν η ανθρώπινη διάνοια φωτίστηκε περισσότερο από άλλες ανακαλύψεις, ο πλανήτης μας έπαψε να θεωρείται το κέντρο και η αλήθεια έγινε πιο φανερή, μολονότι πολλά ακόμη απομένουν να ανακαλυφτούν που ίσως έχουν μια εξίσου επαναστατική φύση.

Από ορισμένης αστρολογικής πλευράς θα πρέπει να γίνει μια παρόμοια διαδικασία αποκέντρωσης και για το ηλιακό σύστημα. Έτσι, δεν πρέπει να θεωρούμε ότι το ηλιακό μας σύστημα είναι ένα σημείο γύρω από το οποίο περιστρέφεται ο ζωδιακός ή μέσα από το οποίο περνάει ο ήλιος στο μεγάλο του κύκλο που διαρκεί περίπου 25.000 χρόνια.

Οι διορατικοί αστρολόγοι μπορεί να αρνηθούν ότι αυτή είναι η συνήθως αποδεκτή προσέγγιση. Ωστόσο - για λόγους σαφήνειας αλλά και σε ότι έχει σχέση με το ευρύ κοινό – αυτή η άποψη έχει επιτραπεί να επικρατήσει και έχει γίνει αποδεκτή από τους πιο αδαείς. Πάνω σ' αυτή τη θεωρία σχετικά με το ζωδιακό θεμελιώνεται εν πολλοίς εκείνο που αποκαλούμε Μεγάλη Πλάνη και θα ήθελα να το έχετε αυτό υπόψη σας, καθώς θα εξετάζουμε τις νεότερες προσεγγίσεις αυτής της ύψιστης και αρχαιότερης όλων των επιστημών…

Η δεύτερη δήλωση που θα ήθελα να κάνω είναι ότι αυτή την εποχή η αστρολογία αποτελεί ουσιαστικά την πιο αγνή παρουσίαση της αποκρυφιστικής αλήθειας στον κόσμο, γιατί πρόκειται για την επιστήμη που ασχολείται με εκείνες τις ρυθμιστικές και διέπουσες ενέργειες και δυνάμεις, οι οποίες επενεργούν σε όλο το πεδίο του χώρου και μέσω αυτού, καθώς και σε καθετί μέσα σε αυτό το πεδίο…

Επί του παρόντος, ο μέσος ασχολούμενος με την αστρολογία θεωρεί ότι αυτός ο ίδιος είναι ένα σημαντικό άτομο (τουλάχιστον για τον εαυτό του), ότι ζει πάνω σε ένα σημαντικό πλανήτη, τη Γη (σημαντικό για την ανθρωπότητα), και ότι μέσα από την αστρολογία μπορεί να ανακαλύψει το πεπρωμένο του και να μάθει τι θα πρέπει να κάνει…

Ο σύγχρονος ερευνητής αρέσκεται να νομίζει ότι πάνω του προσκρούουν και μέσω αυτού ρέουν όλες εκείνες οι ενέργειες που προέρχονται από το ζώδιο στο οποίο "βρίσκεται" ο ήλιος τη στιγμή της γέννησής του. Θεωρεί ακόμη πως ανταποκρίνεται στις δυνάμεις των διαφόρων πλανητών καθώς κυβερνούν τους οίκους του ωροσκοπίου του και πιστεύει πως με αυτόν τον τρόπο καθορίζονται οι τάσεις και οι περιστάσεις της ζωής του. Τα παραπάνω τον  κάνουν να νιώθει πως είναι ένας παράγοντας με μοναδική σπουδαιότητα…

Επιθυμώ να σας δώσω εδώ μια περισσότερο αληθινή και ακριβή εικόνα. Κάτι τέτοιο είναι τώρα εφικτό, επειδή η ομαδική επίγνωση, οι ομαδικές σχέσεις και η ομαδική ολοκλήρωση έρχονται στο προσκήνιο της ανθρώπινης συνείδησης. Όσο συμβαίνει αυτό, η προσωπικότητα που είναι ατομική, χωριστική και εγωκεντρική θα αποσύρεται όλο και πιο πολύ στο περιθώριο, ενώ στο προσκήνιο θα προβάλλει καθαρότερα η μη χωριστική, με ομαδική συνείδηση και περιεκτική ψυχή.

Συνεπώς το ενδιαφέρον για το ατομικό ωροσκόπιο θα υποχωρεί σταδιακά ενώ στην αντίληψη του ατόμου θα επικρατεί όλο και πιο πολύ η πλανητική, η συστημική και η συμπαντική εικόνα. Τότε θα θεωρεί τον εαυτό μονάχα ως ακέραιο μέρος ενός κατά πολύ σημαντικότερου συνόλου και η παγκόσμια ομάδα του θα τον ενδιαφέρει πολύ περισσότερο από ό,τι ατομικά ο εαυτός του.

…..Θα επιδιώξω να σας μετακινήσω, ως άτομα, από επίκεντρο της  δικής σας σκηνής και συνείδησης, αλλά  χωρίς να σας αποστερώ την ατομικότητα και την δική σας ταυτότητα, και να σας δείξω με ποιο τρόπο αποτελείτε τμήμα ενός μεγαλύτερου συνόλου, του οποίου μπορείτε να αποκτήσετε συνειδητή επίγνωση στο βαθμό που θα κατορθώσετε να λειτουργήσετε ως ψυχές. Πλην όμως εσείς σήμερα είτε το αγνοείτε είτε απλώς καταγράφετε κάτι από αυτό και συναισθάνεστε κάτι από την εσωτερική πραγματικότητα μέσα στην οποία ζείτε και κινείστε και υπάρχετε.
Εσωτερική Αστρολογία, σ. 4-7


    (Τα αναφερόμενα βιβλία είναι της Αλίκη Μπέιλη)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου